Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πασχαλινή ανάρτηση και ένα βραβείο!

Hola amigos!
Μεγάλη Πέμπτη σήμερα...Οι νοικοκυρές ζυμώνουν τα τσουρέκια, βάφουν τα αυγά, καθαρίζουν το σπίτι για να πάνε το βράδυ να παρακολουθήσουν την Ακολουθία των Παθών...
Έτσι και εγώ ως νοικοκυρά( !!!??) βοηθώ τη γιαγιά μου στα ζυμώματα...Την Μ.Τετάρτη φτιάξαμε τις φλαούνες! Οι φλαούνες είναι ένα παραδοσιακό Πασχαλινό έδεσμα που φτιάχνουμε εδώ στην Κύπρο φτιαγμένο από φύλλο με γέμιση από τυρί, σταφίδες και δυόσμο.Πάντα περίμενα την Μ.Τετάρτη πως και πως για να τις φτιάξουμε!!Και πάντα θυμάμαι τη γιαγιά μου μέσα στο άγχος καθώς ψήνονταν αν θα πετύχουν η όχι!! Ευτυχώς φέτος μας βγήκαν κάπως έτσι:




Πως σας φαίνονται? Εξωτερικά πάντως είναι εμφανίσιμες! Τώρα γευστικά θα μάθουμε σε λίγες μέρες!
********
Φέτος δυστυχώς λόγο του φορτωμένου μου προγράμματος δεν βρήκα χρόνο για να φτιάξω κατασκευές...Έτσι νιώθοντας λίγο άσχημα που δεν έφτιαξα τίποτα Πασχαλινό, πήγα και αγόρασα αυτό το δεντράκι για τη μητέρα μου:


Της άρεσε πάρα πολύ!! (πως να μην της άρεσε αφού της το πήρα από το αγαπημένο της κατάστημα, το John Lewis!!) 
********
Παρόλο που λένε ότι ο καιρός αυτές τις δύο μέρες θα χαλάσει, εδώ στην Λεμεσό σήμερα κάνει πολύ ωραία μέρα...Η φύση προετοιμάζεται να υποδεχτεί και αυτή την Ανάσταση του Κυρίου..

Αυτή είναι η θέα από την κουζίνα μας...Η γειτονιά μας γέμισε λουλούδια!!


Και ο Greco απολαμβάνει τον ήλιο!!


Τι με κοιτάς με αυτό το πράγμα?? Σου είπα δεν μου αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας!

*******
Θα κλείσω τη σημερινή μου ανάρτηση με ένα βραβειάκι..Η καλή μου φίλη Γιώτα από το giwtatotongi.blogspot.com μου χάρισε πριν από ένα μήνα αυτό το βραβειάκι:


Ευχαριστώ πολύ Γιώτα μου για την σκέψη και το γεγονός ότι με θυμήθηκες μετά από τόσους μήνες αποχής από την blogoγειτονία μας!! 
Λοιπόν, το βραβειάκι συνοδεύεται από κάποιες ερωτήσεις, οπότε για να μην σας κρατώ σε αγωνία (γιατί ξέρω πόσο αγωνιάτε Χεχε!)θα απαντήσω τώρα αμέσως!
Let's go!
1. Γιατί ξεκινήσατε το blog;
Επειδή βαριόμουν! Θυμάμαι ήταν ένα βροχερό απόγευμα Κυριακής και είχα πλήξει από τη βαρεμάρα...Έτσι καθώς περιτρυγήριζα στο internet, είδα το κουμπί blogger εκεί στο google και εγώ ως περίεργος άνθρωπος πάτησα να δω τι είναι. Και ντανταν!! Είμαι εδώ με αυτό το blogακι!

2. Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει;
Τι με ενθουσιάζει...Ενθουσιάζομαι με οτιδήποτε έχει να κάνει  σχέση με το χορό..Μία παράσταση μπαλέτου, μία ταινία Step up,ένα τουτού μπαλαρίνας...Επίσης ενθουσιάζομαι πολύ όταν χιονίζει!!Αυτό το βίωσα αρκετά φέτος στην Αγγλία που σπουδάζω, όπου χιόνισε αρκετές φορές..Όλοι οι Άγγλοι σοβαροί και χαλαροί να περπατάνε στα χιονισμένα πεζοδρόμια και να βλέπουν μία τρελή να τρέχει πάνω κάτω, να αγγίζει το χιόνι και να βγάζει συνεχώς φωτογραφίες (ναι, αυτή ήμουν εγώ!!)

3. Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιον τρόπο;
Με τα σχόλια ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που έχουμε ένα κοινό, την αγάπη να γράφουμε και να μοιραζόμαστε με άλλους τις σκέψεις, τα συναισθήματα μας,τις κατασκευές και οτιδήποτε άλλο! Έτσι γνωρίζουμε και κάνουμε φίλους που παρόλο δεν γνωριζόμαστε από κοντά, νιώθουμε σαν να είμαστε φίλοι από πολύ καιρό!

4. Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;
Στο ιστολόγιο μου μιλώ για οτιδήποτε μου έρχετε στο νου..Αν και όταν ξεκίνησα το blogging το θέμα του ιστολογίου μου ήταν οι κατασκευές μου, τώρα δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο θέμα...Ότι ιδέα μου κατεβεί την γράφω!

5. Έχετε δημιουργήσει μία φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ από κοντά;
Με τους blogoφίλους μου έχουμε πολύ καλή σχέση!! Νιώθω πως τους ξέρω εδώ και καιρό και μπορώ να μοιράζουμε μαζί τους ότι με ανησυχεί και με προβληματίζει ξέροντας ότι θα με συμβουλέψουν και θα μου δώσουν ιδέες!! Δυστυχώς δεν έχω γνωρίζει κανένα από κοντά (κόβω και λίγο μακρυά), αν και είναι ένας από τους στόχους μου!

6. Πως φαντάζεστε το blog σας μετά από δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει/ να αλλάζει και με ποιον τρόπο;
Χμμ....νομίζω όπως είναι!! Ένα μικρό ιστολογιάκι μίας τρελής 21χρονης( δεν το πιστεύω ότι σε 2 χρόνια θα είμαι 21!!)

7. Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα;
Από που να ξεκινήσω τώρα...Χαχαχα αστειέυομαι!! Εμμ δεν ξέρω..ίσως να κάνω τους άλλους να γελουν!!

8. Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;
Αυτή είναι ερώτηση-παγίδα?? Δυστυχώς τώρα με τις σπουδές έχω παραμελήσει πάρα πολύ το blogging..Μπαίνω μόνο μία φορά τη βδομάδα και αυτήν έτσι τσάκα τσάκα απλά για να διαβάσω μερικές αναρτήσεις και να δω ότι όλα είναι εντάξυ...Ίσως είναι επειδή ακόμα να οργανωθώ και να βρώ το τρόπο που με βολεύει για να διαβάζω και τα τα προλαμβαίνω..Ας ελπίσω ότι από του χρόνου θα είμαι πιο οργανωμένη και θα μπορέσω να εντάξω το blogging στην καθημερινότητά μου!

9. Πως γεννιούνται τα posts σας;
Με καισαρική!! Χαχαχα αυτό το χιούμορ μου με σκοτώνει!

10. Ευχές για τον αναγνώστη..
Εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε και να σας δίνει δύναμη ο Θεός να διαβάζετε τις αναρτήσεις μου!

Αυτές ήταν οι απαντήσεις μου...Με τη σειρά μου δίνω το βραβειάκι σε όλους εσάς τους αναγνώστες και φίλους που με διαβάζετε και μου φτιάχνετε τη μέρα αφήνοντας τα όμορφα σχόλια σας! Θα χαρώ πολύ να το πάρετε και να στολίσετε το σπιτάκι σας!

Έτσι φίλοι μου σας αφήνω σήμερα..Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και καλά να περάσετε όπου κι αν είστε! Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει φως στη ζωή μας και δύναμη να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία!

Πολλά φιλούθκια,
Βασιλική xoxo :)

14 σχόλια:

  1. Φαίνονται τέλειες οι φλαούνες σας! Έχω δοκιμάσει κι εγώ! Φτιάχνει μια γειτόνισσά μου που είναι από την Κύπρο και πάντα μου φέρνει!
    Το δεντράκι που αγόρασες είναι απίθανο!!! Το κοιτάς και σου φτιάχνει το κέφι! Άνετα το κρατάς στολισμένο Άνοιξη και Καλοκαίρι! Αλλά για τον υπόλοιπο χρόνο! Όμορφη επιλογή, Βασιλικούλα μου!!!
    Και ο Greco!!!!! Πόσο μου είχε λείψει! Καιρό είχαμε να τον δούμε!! Αλλά ξέχασα: Δεν του αρέσουν και τα φώτα της δημοσιότητας! χαχα!
    Συγχαρητήρια για το βραβείο, μικρέ μου θησαυρέ!
    Είσαι πολύ χαρούμενο πλάσμα και η αισιοδοξία σου κραυγάζει! Πάντα έτσι να είσαι!
    Σου το εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!
    Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση!
    ♥ ❤ ❥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοφάγωτες οι φλαούνες Βασιλικούλα μου!!Καί τού χρόνου!!
    Πολύ όμορφος ο Πασχαλινός σου στολισμός!!!Τό σκυλάκι σας σκέτη γλύκα!
    Καλό Πάσχα καί καλή Ανάσταση!!!Καλά νά περάσετε!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή μου φίλη σου εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου Καλό Πάσχα και η Ανάσταση του Κυρίου να σου φέρει ότι καλύτερο στη ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασιλική μου δεν ήξερα ότι υπάρχουν και κυπριακές φλαούνες! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και το σχήμα τους ακόμα! Φτιάχνουμε κι εμείς, νομίζω είναι γιαννιώτικη συνταγή - δεν είμαι σίγουρη, μα είναι σαν πίτα με τυρί... Ωραίες φαίνονται έτσι οι δικές σας!
    Ο Greco άπαιχτος! Τι μουσουδάκι είναι αυτό!!! <3 <3
    Και το δεντράκι πολύ όμορφο, είμαι σίγουρη πως η μαμά σου θα κατενθουσιάστηκε!!
    Καλή Ανάσταση να έχεις με την οικογένειά σου και τους φίλους σου! Να περάσεις πολύ όμορφα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφες οι φλαούνες!!!
    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε σένα και στην οικογένειά σου!!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστός Ανέστη,Χρόνια πολλά και καλά! Ελπίζω πέρα από όμορφη εμφάνιση οι φλαούνες να ήταν και νόστιμες! Να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπη μου, Χρονια Πολλα και ευχομαι το Πασχα σου να ητανε υπεροχο! Βλεπω τι νοστιμιες που εφτιαξες με την γιαγιακα και τρεχουνε τα σαλια μου!
    Παντα τετοια και χαρες :)

    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όμορφα όλα
    Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη με υγεία.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστός Ανέστη κορίτσι μου και χρόνια πολλά, με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Beautiful post!!! congrats for your award!!!
    Thank you so much for your visit and comment!!! I hope you are well...
    Have a good week!!! and my g+ for you!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ε Βασιλική μου... τοσο μικρή είσαι!!! ΩΩΩΩΩ!!!!! εύχομαι να βρεθουμε..και να τα πουμε από κοντα!! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! με υγεία... καλό πτυχιο!! καθε χαρά... το σκυλάκι... άψογο!!!! οι φωτο υπεροχες...μακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστός Ανέστη!!!! Χρόνια πολλά, Βασιλικούλα και καλές σπουδές στο όμορφο Leicester! Και του χρόνου, με υγεία και αγάπη (και με νόστιμες φλαούνες!!!)
    Φιλάκια πολλά, κοριτσάκι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχομαι να πέρασες ενα υπέροχο Πάσχα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ πολύ για το σχόλιο σου! Μου έφτιαξες τη μέρα!