Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο

Hola amigos!!Πριν λίγες μέρες τέλειωσα ένα βιβλίο το οποίο κατάφερε να κατακτήσει μία θέση στην τριάδα με τα αγαπημένα μου..The perks of being a wallflower είναι ο τίτλος (στα ελληνικά Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο) , του συγγραφέα Stephen Chbosky..Γυρίστηκε και σε κινηματογραφική ταινία το 2012 με πρωταγωνιστές τον Logan Lerman, την Emma Watson και τον Ezra Miller.. Υπέροχη ταινία,πρέπει να την δείτε αλλά αφού πρώτα διαβάσετε το βιβλίο..


Τώρα περί τίνος πρόκειται?Βρισκόμαστε δεκαετία του '90.. Πρωταγωνιστής είναι ο Charlie, ένα αγόρι 15 χρονών που είναι freshman όπως λέγεται, δηλαδή πρωτάκι στο λύκειο...Αυτό το αγόρι γράφει σε ένα φίλο άγνωστο για τη ζωή του, για το σχολείο, για τους νέους φίλους, για την οικογένεια του, με λίγα λόγια για όλα όσα του συμβαίνουν...Tο βιβλίο είναι το σύνολο των γραμμάτων που γράφει ο Charlie σε αυτόν τον άγνωστο του φίλο...Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο για την ιστορία γιατί θα χαλάσω το ενδιαφέρον και την αγωνία..Αυτό που θέλω να μοιραστώ μαζί σας σήμερα καλοί μου φίλοι είναι κάποια στιχάκια- quotes παρμένα από αυτό το βιβλίο τα οποία ξεχώρισα...Ίσως και αυτά τα στιχάκια είναι ένας λόγος που αυτό το βιβλίο είναι τόσο ξεχωριστό ...

Γιατί τα πράγματα αλλάζουν.Και οι φίλοι φεύγουν.Και η ζωή δεν σταματά για κανένα..



Δεχόμαστε την αγάπη που νομίζουμε ότι αξίζουμε..


Αυτή είναι η ζωή μου...Και θέλω να ξέρεις πως είμαι χαρούμενος και λυπημένος και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται αυτό..




Κάποια μέρα αυτά θα είναι ιστορίες..Και οι εικόνες μας παλιές φωτογραφίες...Θα είμαστε όλοι ο πατέρας ή η μητέρα κάποιου..Αλλά τώρα, αυτές οι στιγμές δεν είναι ιστορίες..Αυτό συμβαίνει τώρα..Αυτή τη στιγμή όπου ξέρεις ότι δεν είσαι μια λυπητερή ιστορία..Είσαι ζωντανός...

Και τελευταίο το αγαπημένο μου:


Υποθέτω ότι είμαστε αυτοί που είμαστε για πολλούς λόγους, που ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ τους περισσότερους...Όμως ακόμη κι αν δεν έχουμε τη δύναμη να επιλέξουμε από που ερχόμαστε, μπορούμε να επιλέξουμε που θα πάμε από εκεί..




Ελπίζω να σας άρεσε η σημερινή μου ανάρτηση καλοί μου φίλοι..Είναι κάτι το διαφορετικό από τις αστείες μου αναρτήσεις..Τώρα στο τέλος σκέφτηκα να βάλω κανένα αστείο στιχάκι γιατί δεν μπορώ αλλά δεν γίνεται, θα χαλάσω την ατμόσφαιρα του σημερινού post..Εύχομαι να περνάτε καλά όπου κι αν είστε και μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!! Θα τα πούμε σύντομα!

Πολλά φιλούθκια,
Βασιλική  :) xoxo




16 σχόλια:

  1. Υπέροχη ανάρτηση!!! Την ταινία την ήξερα αν και δε την έχω δει, αλλά δε γνώριζα πως ήταν από βιβλίο! Θα το ψάξω γιατί φαίνεται ενδιαφέρον! Μου άρεσαν πολύ και τα quotes που επέλεξες!
    Φιλάκια Βασιλικήηηη! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Rylie μου!!!Χαίρομαι που σου άρεσαν! Καλή συνέχεια! Πολλά φιλούθκια :)

      Διαγραφή
  2. Aκούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η ταινία Βασιλικούλα μου!!
    Μού άρεσαν πολύ τά quotes πού διάλεξες νά βάλεις!!
    Καλό Σ/Κ!!Φιλούθκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ καλή μου Dimi!! Ναι η ταινία είναι πολύ ενδιαφέρον, τη συστήνω ανεπιφύλακτα!! Καλό σαββατοκύριακο! Πολλά φιλούθκια :))

      Διαγραφή
  3. Βασιλικούλα μου, σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση βιβλίου-ταινίας. Τα βιβλία είναι το καλύτερό μου και τα προτιμώ λίγο περισσότερο από τις ταινίες. Σε ευχαριστώ πολύ! Θα το αναζητήσω σίγουρα!!!
    Φιλάκια πολλά πολλά! ❤

    ΥΓ: είδα στην προηγούμενη ανάρτησή σου για τις σπουδές σου! Μπράβο σου κορίτσι μου, καλή σταδιοδρομία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Nastenka μου και καλώς όρισες στο σπιτάκι μου!! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, τα βιβλία είναι καλύτερα από τις ταινίες!! Είμαστε team books χεχε..Χαίρομαι που σου κίνησε το ενδιαφέρον!! Αξίζει να το διαβάσεις!!Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Καλή συνέχεια! Πολλά φιλούθκια :))

      Διαγραφή
  4. Ενδιαφέρον τίτλος.....αν και τελευταία άρχισα να διαβάζω βιβλία νομίζω πως πιο εύκολα θα βρω την ταινία!!!
    Καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε..Αν και το βιβλίο κατά τη γνώμη μου είναι πιο ωραίο, αξίζει να δεις και την ταινία!!Καλή σου μέρα φίλη μου! Πολλά φιλούθκια :)

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαρία-Έλενα!! Καλή συνέχεια! Πολλά φιλούθκια :)

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Αλήθεια??Πως σου φάνηκε?? Χαίρομαι που την είδες!! Καλή συνέχεια :))

      Διαγραφή
  7. Μου αρέσει που διαβάζεις στα αγγλικά! Μπράβο Βασιλική μου!
    Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αριστέα μου!! Χεχε είπα να συνηθίσω λίγο στη γλώσσα..Καλό μήνα και σε σένα με πολλά χαμόγελα! Πολλά φιλούθκια :)

      Διαγραφή
  8. Γεια σου Βασιλικη! Τι κανεις? Εχουμε να μιλησουμε πολυ καιρο! Πολυ ωραια η αναρτηση σου! Και εγω λατρευω παρα πολυ τα βιβλια! Και φαινεται πολυ ωραιο το βιβλιο που μας προτεινεις! :) Εκανα νεα ανρτηση στο blog μου ( εχω σχεδον ενα ολοκληρο χρονο να γραψω!) και θα ημουν πολυ χαρουμενη να δεις τη νεα ανρτηση μου.
    Φιλακια πολλα!
    Υ.Σ Ειδα και την προηγουμενη αναρτηση, θα πας να σπουδασεις στην Αγγλια! Μπραβο συγχαρητηρια! Ειμαι τοσο χαρουμενη για 'σενα! Σου ευχομαι μεγαλες επιτυχιες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αλιόνα μου!! Καλωσόρισες πίσω στη γειτονιά!! Έχει όντως πολύ καιρό να μιλήσουμε!! Ελπίζω να είσαι καλά και να ξεκουράστηκες το καλοκαίρι..Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση! Σε ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σου λόγια!! Έρχομαι γρήγορα στο σπιτάκι σου! !!

      Διαγραφή

Ευχαριστώ πολύ πολύ για το σχόλιο σου! Μου έφτιαξες τη μέρα!